Tagtik

Zwembad loopt volledig leeg door kleine fout

Kinderen en volwassenen zullen tijdens deze paasvakantie niet kunnen genieten van zwempret in zwembad De Valkaart in Oostkamp.

Daar is een arbeider immers op een buis gaan staan, waardoor het hele zwembad leegliep. De kelder van De Valkaart kwam hierdoor volledig onder water te staan.

Het lek ontstond toen een externe firma een technische controle uitvoerde als voorbereiding op de geplande renovatiewerken in het zwembad. Om de toestand van de kuip te inspecteren, ging een arbeider van de firma op een pvc-buis staan. Die kwam los waardoor een lek ontstond en het zwembadwater de kelder instroomde.

De brandweer kwam ter plaatse om zowel de kelder als het zwembad volledig leeg te pompen. Nu zal eerst de kapotte buis hersteld worden, waarna ook enkele herstellingen worden uitgevoerd die tijdens de renovatiewerken waren gepland. Vervolgens zal het zwembad gevuld en verwarmd worden en worden de chloorwaarden opnieuw op niveau gebracht. "We schatten dat het zwembad op dinsdag 23 april, na de paasvakantie dus, opnieuw zal kunnen opengaan", zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V) in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren