Tagtik

Frankrijk wordt wakker tegen België

Na het 1-3 verlies tegen Italië in het Parc des Princes op vrijdag en de zware kritiek op het gebrek aan ideeën, reageerde Frankrijk maandag goed tegen België (2-0) om zo naar de tweede plaats te stijgen in hun Nations League-groep.

Nadat ze de Belgen al hadden uitgeschakeld bij de laatste 16 van het EK op 1 juli (1-0), waren de Fransen in staat om doeltreffend te zijn en hun buren opnieuw te verslaan, met doelpunten van Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé.

Didier Deschamps en sommige spelers werden uitgefloten voor de aftrap en het zeer slechte spel van het Franse team aan het begin van de wedstrijd deed niets af aan het boegeroep. Didier Deschamps had acht wijzigingen aangebracht in de opstelling tegen Italië – alleen Maignan, Saliba en Kanté bleven erin – en twee mannen die vrijdag niet in de basis stonden, begonnen aan de wedstrijd.

Nadat een voorzet van Ousmane Dembélé was gered, scoorde zijn PSG-teamgenoot Randal Kolo Muani met een krachtige uithaal. Dit doelpunt leek de Fransen vertrouwen te geven en het versterkte middenveld, met Manu Koné en Mattéo Guendouzi naast aanvoerder N’Golo Kanté, won steeds meer duels. Ondanks dat hij al vroeg een gele kaart kreeg, maakte vooral Roma’s nieuwe aanwinst Koné een sterke indruk met zijn defensieve activiteit (9 gerecupereerde ballen, 4 onderscheppingen). Bediend door een al even beweeglijke Kanté brak Ousmane Dembélé uiteindelijk door met een individuele treffer en ook voor de rest van de wedstrijd Fransen bleven de controle houden, al moest Mike Maignan waakzaam blijven.

(Nathan Gourdol/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren