Tagtik

Zware financiële verliezen voor Manchester United

De slechte financiële gezondheid van Manchester United is bevestigd. De Engelse club maakte woensdag bekend dat het voor het vijfde jaar op rij zware financiële verliezen heeft geleden. De nettoverliezen van vorig seizoen worden geschat op £113,2 miljoen (€133,7 miljoen).

Voor het financiële jaar dat eindigde op 30 juni, boekte de club een recordomzet van £661,9 miljoen (€782,3 miljoen), een stijging van 2,1% ten opzichte van het voorgaande jaar (£648,4 miljoen) dankzij wedstrijd- en commerciële inkomsten. Tegelijkertijd moest Manchester United echter 47,8 miljoen pond (56,5 miljoen euro) betalen voor “bijzondere posten”, voornamelijk in verband met de aankoop van minderheidsbelangen door mede-eigenaar Jim Ratcliffe, die ook eigenaar is van OGC Nice, in februari.

In de afgelopen maanden is Manchester United begonnen met een grote interne reorganisatie. In januari werd de Marokkaan Omar Berrada aangesteld als nieuwe algemeen directeur, na acht jaar directeur voetbalzaken te zijn geweest bij Manchester City.

Nu ik aan mijn nieuwe rol als CEO van deze historische club begin, zijn we allemaal zeer gefocust op het samenwerken aan een mooie toekomst met voetbalsucces in het hart,” zei Berrada. Hij voegde eraan toe dat de club “werkt aan een grotere financiële levensvatbaarheid” en “wijzigingen aanbrengt in onze activiteiten om ze efficiënter te maken, om ervoor te zorgen dat we onze middelen richten op het verbeteren van de prestaties op het veld”.

Machester United werd vorig seizoen uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League en eindigde als achtste in de Premier League, hun slechtste resultaat sinds 1990. Maar de mannen van Erik ten Hag wonnen in mei de FA Cup-finale tegen Manchester City (2-1). Sinds het begin van het huidige seizoen heeft Manchester United twee nederlagen geleden in drie wedstrijde. Zaterdag staat het tegenover Southampton.

(Pierre-Étienne Minonzio/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren