Tagtik

Adrie van der Poel: "Heb niemand willen kwetsen"

Adrie van der Poel zorgde voor commotie door tijdens het WK veldrijden in Valkenburg te insinueren dat de prestatie van Wout van Aert niet pluis was. "Wout van Aert ademt niet. Het is niet normaal dat het gat snel 2 minuten werd", zo vertelde hij nog tijdens de wedstrijd aan de microfoon van Sporza.

Met zijn cryptische uitspraak insinueerde de vader van Mathieu van der Poel volgens sommige waarnemers dat Van Aert zijn toevlucht had genomen tot het gebruik van cortisone. Een insinuatie die hij de dag na het WK met klem ontkende.

"Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind", zo vertelt Adrie van der Poel maandag bij Sporza. "Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt."

Lang zal de nederlaag bij zijn zoon niet nazinderen, zo denkt Adrie van der Poel: "Volgend weekend is het weer cross. We wisten dat er vroeg of laat een nederlaag zat aan te komen en dat was nu op het WK. Als hij komend weekend goed rijdt, dan zal het stress geweest zijn. Maar we denken er niet te veel bij na en gaan lekker verder."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren