Tagtik

Albert: "Mathieu is een kampioen, Adrie niet"

Het wereldje van het veldrijden keek vreemd op toen Adrie van der Poel zondag tijdens het WK in Valkenburg zijn verwondering uitdrukte over hoe Wout van Aert zijn zoon Mathieu zo snel op twee minuten kon rijden. Met de uitspraak "Hij ademt niet" leek hij te wijzen op het ongeoorloofd gebruik van medische middelen.

"In se zegt hij niets. Maar als je tussen de lijnen leest wel. En ik ben er zeker van dat hij iets wou insinueren", zo vertelt Niels Albert, ploegleider van Wout van Aert, bij Het Nieuwsblad. "Plots haalde hij er ook de ruime zege van Wout in Bredene bij, dat Wout ook daar zo indrukwekkend reed. Alsof we daar een medisch experiment deden en dat op het WK herhaalden. Dit is gewoon zeer zwak van Adrie."

Dat Mathieu van der Poel moest strijden om het zilver met Michael Vanthourenhout en Toon Aerts, moet volgens Niels Albert voldoende aantonen dat Mathieu zondag gewoon niet goed was. "Wout was heel goed en reed op zijn niveau, Mathieu niet", aldus Albert die nog met lof zwaaide naar de Nederlandse en Europese kampioen. "Ik vond het achteraf ook klasse dat hij dat toegaf. Naast winst hoort ook verlies bij topsport en dan moet je dat accepteren. Net dat vind ik het grote verschil tussen Mathieu en Adrie. Mathieu laat zich met zulke zielige uitingen nooit in. Hij is een kampioen, Adrie niet."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren