Tagtik

Alle crossers naar het zuiden

Met de cross van Hasselt op zaterdag en die in Mol op zondag staan het volgende weekend twee crossen op het programma die niet behoren tot een klassement. Het sein voor een ware exodus van alle veldrijders: zij trekken massaal richting Spanje voor een tussentijdse stage.

Op Mallorca zouden veel veldrijders hun collega's tegen het lijf kunnen lopen tijdens de trainingen. Marlux-Napoleon Games zit van 28 november tot 7 december op het Spaanse eiland. Klaas Vantornout is de enige van de Marlux-renners die in België blijft en volgende week crost. Ook Telenet-Fidea zit tot 7 december in Mallorca, evenwel zonder Corné Van Kessel. Toon Aerts en Quinten Hermans keren wel komend weekend even terug voor de cross in Hasselt. De gebroeders Sweeck zitten voor een langere tijd in Mallorca: tot 15 december. Diether keert even terug voor de cross in Hasselt, Laurens voor de cross in Essen op 9 december.

Ook in de buurt rond Valencia kunnen aardig wat veldrijders elkaar tegenkomen. Beobank-Corendon last een stage in Benicassim in tot 7 december. Alleen Tom Meeusen keert volgend weekend terug naar België om te crossen. Wout van Aert zit tot 12 december in Calpe. Zijn wederoptreden is gepland op zaterdag 16 december in de DVV Trofee in Antwerpen.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren