Tagtik

BK Koksijde: met welke banden?

Sinds woensdag verkennen de veldrijders het parcours in Koksijde waar het komend weekend de Belgische kampioenschappen worden gereden. Een verkenning die mogelijk weinig oplevert, want in oktober werd er al een Wereldbekermanche gereden.

In Het Nieuwsblad voorspelt Mario De Clercq, sportief coördinator van het team Marlux-Bingoal, dat iedereen dezelfde keuze zal maken: "Ze voorspellen nog weinig regen en dus zal zondag iedereen wellicht met slicks starten."

Toch wacht nog een belangrijke keuze: de bandendruk. "Hoe zachter de band, hoe breder de tube wordt en hoe minder diep je in het zand zakt", aldus De Clercq. Maar de druk mag ook niet te laag zijn, want dat verhoogt het risico op een lekke band.

"Veel hangt af van het gewicht van de renner zelf", zegt de Belgische kampioen veldrijden van 2001 en 2002. "Eli Iserbyt weegt bijvoorbeeld amper 55 kilogram en zal met pakweg 1,1 bar rijden, Klaas Vantornout weegt 72 kilogram en zal voor 1,3 à 1,4 bar kiezen."

(DrK/Source: Nieuwsblad/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren