Tagtik

Cant: "Het moet niet stoppen bij 100"

Met haar zege in de zevende manche van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup rondde Sanne Cant een mooie kaap: in Zolder pakte zij haar 100e profzege. De wereldkampioen was bijzonder blij: "Het beste van de weg, de mountainbike en het veld was hier present. Niet minder dan zestig dames aan de start. Nog eens een bewijs dat de vrouwencross in de lift zit. Dat ik tegen zulke sterke tegenstanders die honderd zeges heb kunnen boeken, is misschien mooier dan het aantal zelf", zo vertelt ze bij Het Nieuwsblad.

Naast de vaste veldrittoppers Eva Lechner, Katherine Compton, Lucinda Brand, Nikki Brammeier of Katerina Nash stonden immers ook rensters als de Nederlandse Marianne Vos (12 keer wereldkampioene in het veld, op de weg en de piste), de Franse Pauline Ferrand-Prévot (ex-wereldkampioene op de weg, in het veld en in het mountainbike) en de Zwitserse Jolanda Neff (huidig wereldkampioene mountainbike) aan de start.

Cant droomde meteen al van zege nummer 101 en de vele overwinningen die nog kunnen volgen: "Het moet nog niet stoppen. Ik ben nu 27. Ze zeggen dat je pas op je dertigste je absolute top bereikt. Of kijk naar Compton, 39 jaar en vandaag nog tweede. Ik heb nog tijd."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren