Tagtik

David van der Poel: "Leuk dat ik eens in de belangstelling sta"

Mathieu van der Poel onderbrak zijn stage in het Spaanse Benicassim niet, maar dat deden zijn ploeggenoten Tom Meeusen en David van der Poel wel. En met succes: David werd zaterdag derde in Hasselt en won in Mol, Meeusen veroverde een vijfde en een derde plaats in de twee crossen.

Voor een keer kan David van der Poel even uit de schaduw van zijn jonge broer Mathieu treden. "Het is eens leuk dat ik in de belangstelling sta. Dat was ook de bedoeling. De afwezigen kunnen niet winnen, dit was een unieke kans. Nu komen wij in beeld, kunnen wij laten zien dat we ook kunnen crossen", aldus de 25-jarige renner van Beobank-Corendon.

"Het was het waard om de stage te onderbreken, ook al was er een serieus temperatuurverschil," aldus de winnaar van de Zilvermeercross in Mol. "Ik rij graag in het buitenland. Ik doe dit niet omdat ik anders in de schaduw van Mathieu rijd hoor. Neen, in Zwitserland en zo kom je al eens andere parcoursen en renners tegen. En ja, je kan er ook eens strijden voor de zege."

Voor David van der Poel is Mol na Illnau (Zwitserland) en Lutterbach (Frankrijk) zijn derde zege van het seizoen.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren