Tagtik

De Bie over BK: "Wie niet door het zand kan rijden, heeft hier niets te zoeken"

Het Belgisch kampioenschap van volgend weekend in Koksijde wordt gereden op hetzelfde parcours als dat van de Wereldbekermanche van oktober vorig jaar. Toen won... Mathieu van der Poel. Die is er zondag uiteraard niet bij, maar de Belgische profrenners zullen dus geen extra parcoursverkenning nodig hebben.

"Het zand ligt er intussen al een pak droger bij. Laat het hier een paar dagen niet regenen, dan zie je het water wegtrekken. Gevolg: de tussenstroken liggen er héél snel bij. De zandstroken worden iets lastiger omdat het zand losser komt te liggen. De renners zullen iets meer moeten lopen", aldus Danny De Bie die voor Het Nieuwsblad een kijkje ging nemen op het parcours.

Wout van Aert is torenhoog favoriet, want zo zegt De Bie: "Wie niet door het zand kan rijden, heeft hier niets te zoeken. En dan kijk je toch vooral naar de coureurs uit de Kempen."

Voor De Bie is het goed mogelijk dat Wout van Aert al na enkele honderden meters wegrijdt van zijn concurrenten zoals Sweeck, Aerts en Vanthourenhout, al is ook een ander scenario mogelijk: "Als Wout niet meteen wegrijdt, bestaat de kans dat we een iets meer tactische wedstrijd krijgen. Ik hoop het voor het publiek, voor de spankracht van de wedstrijd."

Bij de vrouwen ziet de coach bij Tartelleto-Isorex Sanne Cant de titel pakken, bij de beloften ziet hij een duel tussen Yannick Peeters en Thijs Aerts. Ook in de andere categorieën ziet hij topfavorieten: Gerben Kuypers bij de juniores en Thibau Nys bij de tweedejaars-nieuwelingen.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren