Tagtik

De goede raad van Rob Peeters voor Mathieu van der Poel

Rob Peeters rijdt in Oostmalle de laatste cross in zijn carrière. Het neemt niet weg dat hij bezorgd is over de toekomst van het veldrijden. Voor de toppers Mathieu van der Poel en Wout van Aert heeft hij nog een goede raad in petto, want volgens Peeters spelen zij met de toekomst van heel wat veldrijders.

De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vindt dat ze hun manier van koersen moeten aanpassen: "Je kunt in het begin met de rem op rijden, iedereen de tijd geven om in beeld te komen en dan voluit gaan in de laatste rondes", zo vertelde hij eerder deze week bij Sporza.  

Het valt af te wachten of Mathieu van der Poel deze raad ter harte neemt en zijn collega-veldrijders in Oostmalle minuten in beeld zal laten rijden. Of wil hij zo snel mogelijk zekerheid over de overwinning? Dat zou zijn totaal aantal zeges van dit veldritseizoen op 32 overwinningen brengen. Een aantal waar in het verleden alleen iconen als Roland Liboton en Eric De Vlaeminck in slaagden.

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren