Tagtik

De onwaarschijnlijke statistiek van Mathieu en Wout

Lees hier alles over het wielrennen

Mathieu van der Poel kwam afgelopen zaterdag pijnlijk op zijn enkel terecht. De eerste berichten zagen er niet goed uit, maar van een gevreesde enkelbreuk was geen sprake. Uiteindelijk bleek het 'maar' over een verrekking van de ligamenten te gaan.

Groot was toch de verbazing toen hij zondag aan de start kon staan van de Superprestigemanche in Gieten. Veel last leek de Nederlandse kampioen niet te hebben, want hij snelde naar de overwinning. En ei zo na was het dinsdag nog eens prijs: in de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen, een wegwedstrijd dus, eindigde de alleskunner als zesde.

Wout van Aert, zijn grote rivaal, kon in Lokeren niet profiteren van de val van Van der Poel, om eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Hij eindigde zelfs buiten het podium, want hij moest Daan Soete, Laurens Sweeck en Toon Aerts laten voorgaan.

Met die uitslag zorgde het duo Mathieu en Wout voor een primeur. Lokeren was de 134e (!) keer (sinds de jeugdcategorieën) dat zij tegenover elkaar kwamen te staan in een cross en het was pas de eerste keer dat geen van beiden op het podium raakte, zo stond bij cyclocross24 op Twitter te lezen.

(DrK/Picture: Belga)

Volgende crossen die LIVE te beleven zijn op Proximus Sports: de Superprestigecross van Boom op zaterdag 20 oktober (de streaming vind je hier) en de Wereldbekercross van Bern op zondag 21 oktober (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Koppenbergcross op 1 november. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren