Tagtik

De revelatie van de week: Daan Soete

Volg hier al het nieuws over het wielrennen

Niet alleen Mathieu, Wout en Toon kunnen in het veldrijden wedstrijden winnen. Sinds zaterdag weet het grote publiek ook wie Daan Soete is: hij won de Brico Cross in Lokeren. Het is zijn eerste grote overwinning in het veldrijden bij de elite op Belgische bodem.

Zondag ging hij op zijn elan door en mengde hij zich in de strijd om het podium in Gieten: hij werd uiteindelijk zesde in de eerste manche van de Superprestige. Ook bij de eerste wedstrijd om de Wereldbeker in Waterloo eindigde hij in de top-vijf. In beide klassement staat hij nu zesde.

Winnen in een cross waar Van der Poel en Van Aert aan de start staan is een kans die zich niet elke week voordoet, zo beseft de renner van Vastgoedservice-Pauwels Sauzen in Het Nieuwsblad. Na het uitvallen van Van der Poel door een val toonde Soete lef toen Van Aert een lekke band kreeg. "Op dat moment heb ik gekozen om aan te vallen. Niemand anders zag dat blijkbaar zitten. In de slotfase naderde Van Aert tot op vijftien seconden, maar die kloof was er voor hem te veel aan. Zonder die aanval had ik allicht niet gewonnen."

Zijn goede seizoensbegin is alvast een goede opsteker. "Nu hoop ik deze vorm zo lang mogelijk aan te houden en een constant seizoen te rijden. Die zege in Lokeren is de mooiste uit mijn carrière, maar ik kan even goed genieten van een derde plaats na Mathieu en Wout", zo besluit de 23-jarige Kempenaar.

(DrK met LpR/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Volgende crossen die LIVE te beleven is op Proximus Sports: de Superprestigecross van Boom op zaterdag 20 oktober (de streaming vind je hier) en de Wereldbekercross van Bern op zondag 21 oktober (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Koppenbergcross op 1 november. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren