Tagtik

Dubbel crossfestijn, LIVE dit weekend op Proximus Sports!

Vind hier al het nieuws over het veldrijden

Ontdek hier ons dossier over de beloften van het veldrijden

Video: op bezoek bij Lars van der Haar

De tweede manche van de Superprestige, zaterdagnamiddag in Boom, wordt gereden op dezelfde locatie als het dancefestival Tomorrowland. De beste dj's van de wereld staan deze keer niet in de spotlights, maar wel de sterren van de cyclocross.

Boom, een perfecte plek om te crossen

Op de mythische locatie van De Schorre krijgen de wielrenners een snel, technisch en gevarieerd parcours voorgeschoteld. Een selectief parcours ook, zelfs bij droog weer.

Vorig jaar zagen 10.000 toeschouwers Wout van Aert zegevieren: hij kreeg op het podium het gezelschap van Laurens Sweeck en Lars van der Haar.

In het algemene klassement van de Superprestige waar elk punt telt, staat Mathieu van der Poel nu aan de leiding, met een punt meer dan Wout van Aert die donderdag in Ardooie zijn eerste zege pakte.

De Wereldbeker keert terug naar Zwitserland

Zondag gaat het crossfestijn voort op Proximus Sports met de derde manche van de Wereldbeker in het Zwitserse Bern. Zo keert de Wereldbeker voor het eerst in acht jaar terug naar Zwitserland.

De cyclocross van Bern is een van de drie nieuwkomers op de kalender van de Wereldbeker, samen met Tabor (Tsjechië) en Pontchâteau (Frankrijk).

Met de terugkeer naar Zwitserland brengt de Wereldbeker hulde aan de grote Zwitserse crosskampioenen uit het verleden: Thomas Frischknecht, Dieter Runkel, Beat Breu, Pascal Richard, Beat Wabel of Albert Zweifel zijn de voorlopers van Lars Forester, Marcel Wildhaber, Simon Zahner of Loris Rouiller die de Zwitserse kleuren in Bern zullen verdedigen.
 
Het parcours van 3250 meter lang ligt rond het grootste openluchtzwembad van Europa: een garantie voor spektakel en mooie plaatjes.

Blijft Toon Aerts leider in dit klassement? Alleen als Van Aert wint in Zwitserland en Aerts niet bij de eerste vier eindigt, is hij zijn leiderspositie kwijt. Mathieu van der Poel verzaakte aan de Wereldbekercrossen in de States en moet hopen op een wonder om de Wereldbeker dit jaar nog te kunnen winnen.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Volgende crossen die LIVE te beleven is op Proximus Sports: de Superprestigecross van Boom op zaterdag 20 oktober (de streaming vind je hier) en de Wereldbekercross van Bern op zondag 21 oktober (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Jaarmarktcross van Niel op 10 november. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren