Tagtik

Een uitzonderlijke wereldkampioene in Namen

Jolanda Neff is niet de eerste de beste. De Zwitserse heeft een indrukwekkend palmares bij elkaar gefietst. Ze won de Wereldbeker mountainbike in 2014 en 2015, werd wereldkampioene mountainbike marathon in 2016 en werd dit jaar wereldkampioene in de discipline cross-country. Ook op de weg presteert de 24-jarige Neff ook aardig: op de Spelen van Rio werd ze 8e in de rit in lijn, terwijl ze er ook 6e werd op de mountainbike.

En nu waagt ze dus ook haar kans in het veldrijden. In Namen start ze met een gezonde dosis ambitie. "Jolanda is geen renster die zomaar ergens aan de start wil staan. Als ze deelneemt, dan wil ze rijden om te winnen", aldus haar manager Tomasz Swierczynski bij Het Nieuwsblad. "Het parcours in Namen moet haar wel liggen. Bij haar eerste deelname zou top vijf al een fantastisch resultaat zijn, een uitslag die zondag zeker mogelijk moet zijn."

(DrK/Picture: Photo news)

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december. U kunt de wedstrijd hier via streaming volgen.

Ook dit kan u interesseren