Tagtik

Ellen Van Loy: verlof nemen om op stage te kunnen

De Belgische wielerbond laste donderdag en vrijdag een korte stage in de buurt van Valkenburg in. Kwestie om al enkele afspraken te maken, aan teambuilding te doen en het parcours voor het WK van volgende week al even te verkennen.

De stage was enkel voor de elite heren en dames, maar was verplicht. Voor de profrenners geen probleem, maar een semi-prof als Ellen Van Loy moest speciaal verlof nemen om op de ministage te kunnen zijn.

"Voor mij hoefde die stage dan ook niet", aldus de veldrijdster van Telenet Fidea in Het Nieuwsblad. "Ik heb er toch wel wat voor moeten regelen. Anderzijds wil ik het ook wel een kans geven."

De selectie van de elite dames was niet compleet in de bungalow in het vakantiepark op de Cauberg: Sanne Cant moest ziek afzeggen en bleef wijselijk thuis om de anderen niet te besmetten.

(DrK/Picture: Photo news)


Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren