Tagtik

En toch reed Van Aert met iets speciaals

Vorig jaar pakte Niels Albert op het WK in Bieles uit met groene tubes die ervoor zorgden dat Wout van Aert maar één keer lek reed, terwijl rivaal Van der Poel af te rekenen kreeg met vier lekke banden.

In aanloop naar het WK in Valkenburg verklaarde de ploegleider van Wout van Aert dat hij opnieuw op iets broedde en dat hij zou uitpakken met iets speciaals. Deze keer ging het niet over de banden, maar behandelde hij het fietskader en de tandwielen met een speciaal en toch ook weer doodgewoon product: bakboter van Dr. Oetker.

"Ik kreeg die tip zaterdag van een Amerikaan", aldus Albert bij Het Nieuwsblad. "Die boter is zo vettig dat al de opspattende modder er vanzelf weer afglijdt. We hadden ook olijfolie geprobeerd, maar met bakboter was het resultaat nog beter."

Van Aert reed in Valkenburg ook rond met tubes die iets smaller waren dan de gangbare tubes: zij hadden een breedte van 30 millimeter in plaats van 33 millimeter. Een werkwijze die Niels Albert in zijn actieve periode als veldrijder ook al toepaste als hij moest aantreden in zware moddercrossen.

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende wedstrijd die LIVE te volgen is op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613): de Superprestige in Hoogstraten van zondag 11 februari. De streaming vindt u hier.

De streaming voor de wedstrijd in de DVV Trofee in Lille op zaterdag 10 februari vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren