Tagtik

"Geen regenboogtrui meer? Ik word er ambetant van"

Ferrand-Prévot, Lechner, Vos, Brand, Nash, Compton: zij zijn de belangrijkste concurrenten voor Sanne Cant, uittredend wereldkampioene in het veldrijden bij de dames. Vorig jaar pakte zij de wereldtitel in Luxemburg en die overwinning zorgde voor een intense relatie met haar wereldkampioenentrui.

"Die regenboogtrui een jaar mogen dragen, was immens speciaal", zo vertelt Cant bij Het Laatste Nieuws. "Ik draag de wereldkampioenentrui ook op training. Telkens als ik naar beneden kijk en ik merk de strepen op, verschijnt spontaan een glimlach op mijn gelaat."

Op een mindere maand oktober na toonde Sanne Cant zich een waardige wereldkampioene. Met 15 zeges deed zij haar trui alle eer aan: "Ik heb dan wel lang moeten wachten, maar ik droeg die trui nu wel in een periode waarin het damesveldrijden op zijn breedst is. Dat maakt de voldoening nog groter."

Als ze haar titel niet kan verlengen, zal ze moeten rondrijden met de trui van Europees kampioene. Het afscheid van de regenboogtrui zal haar heel moeilijk vallen. De gedachte dat ze vorige week in Hoogerheide misschien de laatste keer in de regenboogtrui rondreed, maakte haar naar eigen zeggen 'ambetant'. "Ik kan me troosten met de gedachte dat ik de rest van mijn carrière met de regenboogbandjes op de schouder mag blijven fietsen. Wereldkampioene ben je op die manier niet voor een jaar, maar voor het leven", zo besluit de renster van IKO-Beobank.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren