Tagtik

Geen toppers in Hasselt en Mol: "Nu wordt het spannend"

De toppers in het veldrijden, met Wout van Aert en Mathieu van der Poel op  kop, profiteren van een weekend zonder klassementscrossen om een lange stage in Spanje in te lassen. Renners als Tom Meeusen of Toon Aerts onderbreken hun stage om dit weekend toch aan de start te staan in Hasselt (zaterdag) en/of Mol (zondag). Zij krijgen immers een kans om een overwinning te boeken.

Voor de organisatoren is het wegblijven van de absolute toppers een spijtige zaak, maar zij zien ook de positieve kant ervan in. "Toon Aerts, Tom Meeusen en Quinten Hermans keren wel terug om dit weekend te crossen. En er zijn ook de thuisblijvers Corné van Kessel en Klaas Vantornout,", aldus Erwin Vervecken in Het Nieuwsblad. Met Golazo organiseert hij zaterdag de cross in Hasselt. "Het zal eens niet eentonig zijn, het wordt een open strijd. Toon Aerts is favoriet, maar er zijn meerdere kandidaat-winnaars. Dus spanning verzekerd."

Vervecken vreest niet dat de cross veel minder volk zal trekken omdat de grote tenoren afwezig blijven: "90 procent van de veldritfans komt naar de cross voor de beleving, de sfeer en de strijd. Ze komen niet om voor één welbepaalde renner te supporteren. Dat is juist de charme van de cross."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren