Tagtik

Greg Van Avermaet: "Wout kan het ver schoppen op de weg"

Volgende week kunnen ze elkaar in de ogen zien als het Vlaamse wielerseizoen start met de Omloop Het Nieuwsblad: Greg van Avermaet en Wout van Aert. Volgens de olympische kampioen kan de wereldkampioen veldrijden hopen op successen op de weg. Dat vertelde hij via Facebook Live bij VTM Nieuws.

"Wout heeft de kracht en de explosiviteit om het heel ver te kunnen schoppen op de weg en om op termijn ook wedstrijden te winnen", zo klonk het bij de renner van BMC die ook de verwachtingen van het wielerpubliek tempert. "Maar dit jaar mogen we nog niet te veel van hem verwachten. Laat hem ervaring opdoen op dit niveau en zien hoever hij precies kan komen. En niet te veel druk op zijn schouders leggen."

Van Avermaet voegde er nog lachend aan toe dat de veldrijders niet bang van hem moeten zijn: hij overweegt niet om te switchen van het wegrennen naar het veldrijden.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende wedstrijd die LIVE te volgen is op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613): de Superprestige in Middelkerke van zaterdag 17 februari. De streaming vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren