Tagtik

Hasselt en Mol: Nederland boven!

Corné Van Kessel, Toon Aerts, David van der Poel in Hasselt, David Van der Poel, Corné Van Kessel, Tom Meeusen in Mol: in de crossen van het afgelopen weekend was het opnieuw Nederland boven.

Ook als Mathieu van der Poel of Lars van der Haar niet aan de start komt, hoeft Nederland nog niet te wanhopen: net achter de toppers beschikken onze noorderburen over sterke veldrijders die in de kop van de wedstrijd kunnen fietsen. Zo pakte Corné Van Kessel en David van der Poel twee podiumplaatsen in het afgelopen weekend: Van Kessel werd 1e in Hasselt en 2e in Mol, Van der Poel 3e in Hasselt en 1e in Mol.

"Het is voor ons het moment om eens te winnen, ik had dit weekend met stip aangeduid in mijn agenda", zo meldt Corné Van Kessel bij Het Nieuwsblad. Hij profiteerde maximaal van de afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels of Laurens Sweeck die hun stage in Spanje niet onderbraken.

"Ik koers al heel het seizoen goed, maar ja... Mathieu en Wout zijn er nu eenmaal ook, hè. Dan cross je voor plaats drie, dat is een ander verhaal", aldus de 26-jarige renner van Telenet Fidea die speciaal voor dit weekend niet op stage trok: "Als je de kansen krijgt, dan moet je die met beide handen grijpen. Ik kon hier ook goed trainen en zo hoefde ik de oversteek niet te maken voor dit weekend. Dat temperatuurverschil vergt toch een aanpassing. Het zijn die kleine procentjes die het verschil kunnen maken."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren