Tagtik

"Iedereen beseft dat ik Mathieu op dit parcours kan kloppen"

Op iets meer dan een week van het WK veldrijden in Valkenburg heeft de Belgische selectie bij de elite heren en dames een ministage van net geen volle 24 uur doorgebracht in Nederlands Zuid-Limburg. Een succes, want het samenzijn bracht eendracht in de selectie: iedereen staat als één man achter Wout van Aert.

De wereldkampioen zelf was heel opgetogen over het parcours dat de Belgische selectie kon verkennen: "Eén van de zwaarste parcoursen die ik al gezien heb", zo zegt Van Aert bij Het Nieuwsblad. "Normaal is Valkenburg een parcours met veel interval, maar deze omloop is onherkenbaar tegenover die van in de wereldbekers. Niet langer explosief met veel draaien en keren, wel één grote uitputtingsslag waarin het erop aankomt om goed te doseren. Ik ben 100 procent tevreden over dit WK-parcours."

"Zo’n moordend WK-parcours heb ik nog nooit gezien. Dit is zwaarder dan de cross in Namen", zo klinkt het oordeel van bondscoach Sven Vanthourenhout. Hij is door de parcoursverkenning overtuigd geraakt van de kansen van Wout van Aert op het verlengen van de wereldtitel: "Mathieu is dé man van het seizoen. Maar als Mathieu op één omloop geklopt kan worden, dan is het hier. En als iemand het kan, dan is het Wout."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren