Tagtik

Klaas Vantornout wijzigt zijn plannen

Klaas Vantornout liet de Wereldbekermanche in het Deense Bogense schieten omdat hij het niet zag zitten om de verre verplaatsing te maken voor een supersnel parcours waar hij toch weinig potten kon breken. Ook de manche in het Duitse Zeven, in de deelstaat Nedersaksen, in het noorden van Duitsland tussen Bremen en Hamburg, wou hij aanvankelijk aan zich laten voorbijgaan.

Maar toen zag hij op de sociale media posts verschijnen die een parcours vol modder beloofden en hij paste zijn plannen aan. Hij maakt nu toch de verplaatsing naar Noord-Duitsland.

"We krijgen tegenwoordig nog amper een vijftal moddercrossen per jaar op ons bord. Daarom dacht ik: 'Deze afspraak mag ik niet missen'," zo vertelt de 35-jarige Vantornout, bezig aan zijn laatste seizoen, bij Het Laatste Nieuws. "Ik had een tijdje geleden beslist om niet naar Zeven te gaan, omdat de cross daar normaal altijd heel snel is. Maar toen ik de foto’s zag, was ik meteen verkocht."

Vrijdagmiddag vertrekt Vantornout vanuit West-Vlaanderen voor een rit van zes uur naar Duitsland.

(DrK/Picture: Photo news)

De vijfde wedstrijd van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup in het Duitse Zeven is zaterdag vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren