Tagtik

Lars van der Haar geeft WK-droom op

Voor aanvang van het veldritseizoen werd Lars van der Haar de meeste kansen toegedicht om te kunnen wedijveren met Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Tot een stuk in november verzamelde Van der Haar heel wat podiumplaatsen en twee zeges (Ronse en Woerden), maar daarna stribbelde het lichaam tegen. De verklaring: sporen van het Epstein-Barrvirus in zijn bloed, wat wijst op de ziekte van Pfeiffer, ook bekend als klierkoorts. Daarbovenop kreeg hij last met de schouder.

"Ik wist gewoon dat er iets moest zijn", zo vertelt de 26-jarige renner van Telenet Fidea Lions bij Het Laatste Nieuws. "Ik trainde zoals het moest en ik knokte voor wat ik waard was, maar op sommige dagen lukte het echt niet. In Namen kwam ik geen meter vooruit, in Loenhout stond ik stil. Ik wist zeker dat het niet aan het mentale lag en ook niet aan mijn arbeid."

Op het Nederlands kampioenschap van vorige week in Surhuisterveen pakte hij zilver, maar zijn droom om in eigen land wereldkampioen te worden, heeft hij opgegeven. Het parcours in Valkenburg is hem nochtans op het lijf geschreven: hij won er drie van de laatste vier edities.

"De suprematie van Mathieu van der Poel heeft mijn ambities ook een knauw gegeven. Ik had niet verwacht dat hij zó dominant zou zijn", zo vertelt Van der Haar over zijn landgenoot. "Tegen deze Van der Poel had ik zelfs in bloedvorm weinig kans gemaakt."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren