Tagtik

Marianne Vos duikt opnieuw het veld in

Marianne Vos heeft de Scheldecross van Antwerpen opnieuw uitgekozen als haar eerste cross van haar seizoen. Vorig jaar eindigde ze er meteen als vierde en enkele weken later moest zij maar nipt haar meerdere erkennen in Sanne Cant op het WK in Luxemburg. De zevenvoudige wereldkampioene veldrijden (nu 30 jaar oud) kwam vorige winter in 12 wedstrijden aan de start en won er acht van. Deze winter heeft ze 10 wedstrijden gepland, met opnieuw het WK, deze keer in Valkenburg in eigen land, als hoofddoel.

"Ik heb mezelf vorig jaar toch wat verbaasd, maar door die prestaties zullen de verwachtingen nu nog hoger liggen. Het stijgende niveau bij de vrouwen zal het voor mij niet makkelijker maken om te winnen. Ik heb met plezier vastgesteld dat een aantal dames nog een stap vooruit hebben gezet", zo tempert zij bij Het Nieuwsblad toch enigszins de verwachtingen voor deze winter.

(DrK/Picture: Belga)

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december. U kunt de wedstrijd hier via streaming volgen.

Voor de Scheldecross van zaterdag 16 december in Antwerpen kunt u hier terecht.

 

Ook dit kan u interesseren