Tagtik

Mathieu van der Poel kiest uit verliefdheid

De mountainbikerace op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 is het grote doel van Mathieu van der Poel. Hij verkiest de combinatie veldrijden-mountainbiken boven de combinatie veldrijden-weg. Zijn ploegleiding zag hem het liefst de combinatie maken met het wegwielrennen, maar de Nederlander koos voor wat hij het liefste doet.

"Twee jaar geleden ben ik voor het eerst gaan mountainbiken in Malmedy: ik had het nog nooit gedaan, maar was op slag verliefd", zo vertelt Mathieu bij Het Laatste Nieuws over zijn keuze. "De cross blijft even belangrijk voor me. Ik ga niet minder veldrijden. Omdat er heel weinig wedstrijden overlappen, kan ik in beide disciplines vol gaan. Ik denk dat ik een tiental mountainbikewedstrijden ga doen: alle wereldbekermanches en een paar losse races. Dat lijkt niet zo veel, maar het is wel een volledig programma."

Het uiteindelijke doel is voor Van der Poel de Olympische Spelen van 2020 in Tokio: "Dat Sven Nys, die zo'n carrière heeft gehad, beweert dat de Spelen een van zijn mooiste herinneringen zijn, zegt veel, vind ik. Natuurlijk droom ik ervan om daar een medaille te pakken, maar ik kan vandaag niet zeggen wat ik waard ben in het mountainbiken."

Zijn ploeg Beobank-Corendon verandert in Corendon-Circus, met een budget dat wordt opgetrokken van 1,3 naar 2 miljoen. Van der Poel zelf zal 1 miljoen euro bruto gaan verdienen en krijgt met Canyon een nieuwe fietsenleverancier.

(DrK/Picture: Belga)

De cross in Loenhout van donderdag 28 december is hier via streaming live te volgen bij Proximus Sports vanaf 13.30 uur.

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren