Tagtik

Mettepenningen: "Het is voor niemand makkelijk"

Meulebeke, Ardooie, Hamme en Leuven: in die vier crossen stond Michael Vanthourenhout op het podium. Het zijn de enige podiumplaatsen die Marlux-Bingoal (dat tot 31 december Marlux-Napoleon Games heette) dit veldritseizoen al kon behalen. Een schril contrast met de 26 podiumplaatsen van vorig seizoen.

"We mogen niet panikeren. Maar leuk is anders", zo vertelt Mettepenningen bij Het Laatste Nieuws. "Van der Poel wint alles, Van Aert moet niet veel onderdoen en dus schiet er maar één plaats meer over op het podium. Het is voor niemand gemakkelijk."

Naast Michael Vanthourenhout valt vooral de terugval van Kevin Pauwels op: "Kevin stond vorig jaar vijftien keer op het podium, nu nul keer. We hebben alles onderzocht, we hebben ons omringd met vakmensen en professoren, we zijn naar ziekenhuizen getrokken. Daar is allemaal niets uit gekomen", zo klinkt het bij zijn ploegmanager.

Mettepenningen kijkt uit naar de toekomst, want zijn sponsors heeft hij voor een lange tijd aan zich gebonden: Marlux tot 2020, Bingoal tot 2022. Hij maakt zich sterk dat hij met Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt de fakkel kan overnemen van Mathieu van der Poel en Wout van Aert als zij stoppen met veldrijden: "Michael Vanthourenhout moet mentaal nog sterker worden. Dat zal de komende jaren wel veranderen. In hem geloof ik wel. Eli is een toptalent dat we moeten koesteren. Daarom laat ik hem volgend seizoen ook nog bij de beloften koersen. Dat houdt zijn winnaarsmentaliteit scherp", aldus Mettepenningen.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren