Tagtik

Middelkerke: laatste SP-manche, maar toch spanning

Vijf zeges voor Van der Poel (Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde, Diegem en Hoogstraten) en twee zeges voor Van Aert (Boom en Gavere): de Superprestige 2017-2018 werd gedomineerd door de grote twee tenoren. Omdat Wout van Aert zaterdag niet deelneemt aan de laatste manche in Middelkerke, is Mathieu van der Poel zeker van de eindwinst in dit regelmatigheidscriterium. Van Aert heeft een onoverbrugbare voorsprong op Laurens Sweeck, de nummer drie in de voorlopige tussenstand. Voor plek 3 moet hij met 76 punten Toon Aerts (71 punten) en Lars van der Haar (69 punten) achter zich zien te houden.

Bij de dames is de strijd nog niet gestreden: Sanne Cant heeft met 92 punten slechts 1 puntje voorsprong op Maud Kaptheijns. De wereldkampioen moet wel voor de Nederlandse eindigen, want als Kaptheijns en Cant evenveel punten halen, wint Kaptheijns dankzij haar vier SP-overwinningen (Gieten, Zonhoven, Boom en Ruddervoorde). Cant won twee manches (Diegem en Hoogstraten).

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende wedstrijd die LIVE te volgen is op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613): de Superprestige in Middelkerke van zaterdag 17 februari. De streaming vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren