Tagtik

Nieuwe aankomst op de Citadel in Namen

Voor de zesde manche van de Wereldbeker in Namen (de enige topcross in Wallonië dit seizoen) hebben de organisatoren weinig moeten veranderen aan het parcours van de vorige editie. Alleen de aankomstzone moest grondig worden hertekend.

Aan de Esplanade van de citadel wordt momenteel immers flink gewerkt: binnenkort wordt er het Belgische paviljoen van de Expo 2015 in Milaan opgetrokken. "De aankomstzone zal daarom naar de overkant van de Esplanade verhuizen", aldus Erwin Vervecken van organisator Golazo bij Sport.be. "Ook de rijrichting aan de finish verandert, want waar vorig jaar nog de laatste bocht lag, ligt nu een gigantische bouwput."

"Voor de rest blijft alles bij het oude", legt Vervecken nog uit. "Aan het offroadgedeelte verandert helemaal niets. Alle vertrouwde ingrediënten van de Soudal Classics Namen blijven behouden. Na de start volgt een zware klim richting de Château de Namur, om dan via een technische passage naar beneden het veld in te duiken. Tussen de twee passages in de materiaalpost moeten de renners een schuine strook overwinnen."

Vorig jaar won Mathieu van der Poel, de huidige leider in de Telenet UCI World Cup, op de Citadel van Namen. De Europese kampioen won voor Wout van Aert (die nog nooit won in Namen) en Kevin Pauwels, winnaar in 2012 en 2014.

(DC met LpR/Picture: Belga)

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december. U kunt de wedstrijd hier via streaming volgen.

Ook dit kan u interesseren