Tagtik

Nog geen verkenning WK-parcours voor Van Aert

Samen met ploegmaats Tim Merlier en Stan Godrie, een mecanicien en verzorger en ploegleider Niels Albert, trok Wout van Aert woensdag naar Nederlands Zuid-Limburg. De Belgische WK-selectie houdt donderdag en vrijdag een ministage in Valkenburg.

"Ons doel was om die ministage te verlengen", zegt Niels Albert bij Het Laatste Nieuws. "Helaas kregen we een 'njet' van de organisatie om het parcours te verkennen. Begrijpelijk, want het ligt er bijzonder zwaar en nat bij en de omloop moet voorlopig zo veel mogelijk gespaard worden. Alleen morgen wordt een uitzondering gemaakt voor de Belgische ploeg."

Van Aert mocht dus niet op het parcours voor het WK, maar Albert maakte al een wandelingetje en heeft zijn conclusie klaar: "Dit wordt een verdomd lastig WK."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren