Tagtik

Nys: "Een eer dat Mathieu ook 30 zeges pakt"

Met zeges in Middelkerke op zaterdag en in Hulst op zondag staat de teller van overwinningen in het veldrijden dit seizoen voor Mathieu van der Poel op 30. Het magische aantal overwinningen dat ook Sven Nys haalde in het seizoen 2006-2007.

"Het is speciaal om het record van Sven Nys te evenaren", aldus Van der Poel bij Het Nieuwsblad. "Het toont aan wat voor een superseizoen ik achter de rug heb. Dit is uniek. Misschien is het de enige keer dat ik zo’n boerenjaar zal hebben."

Sven Nys zelf is blij dat het Mathieu van der Poel is die zijn record evenaart en over enkele dagen wellicht overtreft. "Ik vind het zelfs een eer dat Mathieu mijn zegereeks evenaart", zo vertelt de Kannibaal van Baal. "Bovendien heeft hij mij laten beseffen hoe gigantisch veel dertig zeges zijn. Als renner sta je daar zelf niet bij stil. Door hem geniet ik nu nog meer van mijn eigen zegereeks van elf jaar geleden."

Nys geeft Van der Poel wel nog de goede raad om niet te veel hooi op de vork te nemen, want de Nederlander rijdt ook nog een mountainbike- en wegprogramma.

Met nog twee crossen op zijn programma, Waregem op woensdag en Oostmalle op zondag, kan Van der Poel zelfs het record van Roland Liboton, 32 zeges in een seizoen, evenaren.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren