Tagtik

Quinten Hermans: "Opletten dat ik niet overmoedig word"

Quinten Hermans is aan zijn eerste jaar als prof bezig en kan al terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft in het veld: in de vijftien wedstrijden die hij startte, haalde hij twaalf keer de top tien en vier keer het podium (Jingle Cross, Iowa City, Neerpelt en Kruibeke). Als Limburger wil hij in de Soudal Classic in Hasselt opnieuw in de top drie eindigen.

"Als je bijna altijd top tien rijdt, dan mag je niet klagen. Al had ik wel gehoopt om een paar keer dichter bij de top vijf te eindigen," aldus de renner van Telenet-Fidea op de website van de Soudal Classic. "Nu rij ik een heel constant seizoen. Misschien was ik liever een paar keer meer buiten de top tien gevallen om in andere wedstrijden hoger te eindigen."

Hermans presteert beter dan hij had verwacht en wordt in Hasselt wellicht een van de renners die de koers zal openbreken. Hij weet dat hij niet te overmoedig van start mag gaan: "Als ik me goed voel, ben ik een renner die graag initiatief neemt. Die overmoed kan soms ook in mijn nadeel spelen. Ik ben iemand die dan sneller op kop zal rijden en dat heeft me dit seizoen al een paar keer parten gespeeld."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren