Tagtik

Rob Peeters voor laatste BK: "Ik ben het beu"

Precies op het parcours waar hij in 2012 zijn mooiste prestatie neerzette en hij zilver pakte op het WK rijdt Rob Peeters zondag zijn laatste Belgische kampioenschap: op zijn 32e zet hij een punt achter zijn carrière, na elf jaar als profveldrijder. Door de mindere prestaties en de evolutie naar snellere omlopen heeft hij het plezier in het veldrijden verloren.

Volgens de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice hebben de omlopen van vandaag niets meer met crossen te maken: "Ruddervoorde telt 40 bochten op een parcours van 2,5 kilometer. Waar halen ze het? En die zijn daar dan nog trots op ook. Dan hebben ze het over een mooi parcours met 40 bochten. Sorry, maar dat zijn twee zaken die voor mij onmogelijk in een en dezelfde zin passen", zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Hetzelfde voor Hasselt. Ik heb het zelf geteld: daar liggen 17 bochten van 180 graden in. Dat is toch pure onzin? Ik kan daar niet meer tegen."

"Ze verkloten het nu helemaal", zo haalt hij uit naar de organisatoren en parcoursbouwers. "En waarom? Als ze het mij zouden uitleggen, zou ik het misschien kunnen begrijpen. Ik ben nochtans niet de enige renner die er zo over denkt. Maar ze luisteren niet naar de crossers."

Peeters vreest dat de hoogdagen van het veldrijden voorbij zijn: "Vandaag is het allemaal wat minder. Qua volk, qua beleving. Het beste voorbeeld: in het verleden moesten organisatoren een parking speciaal voor supportersbussen voorzien. Nys bracht acht bussen mee, Wellens en Albert een bus of vijf, zes, Vervecken vier bussen… Nu heeft geen enkele organisator nog een busparking."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren