Tagtik

Sanne Cant: "Kristallen Fiets? Nu of nooit"

Het einde van het jaar nadert en dat is ook de periode waarin talrijke prijzen en onderscheidingen worden uitgereikt. In het wielrennen is de Kristallen Fiets een van de belangrijkste: een jury van journalisten, ex-laureaten en coryfeeën uit de Belgische wielerwereld verkiezen daarin de beste renner en renster van het voorbije jaar. Voor het eerst zou die trofee bij de vrouwen naar een veldrijdster kunnen gaan: Sanne Cant. Zij is samen met weg- en baanwielrenster Jolien D’Hoore de grote favoriete.

Cant kan dan ook moeilijk beter doen dan in het afgelopen jaar: ze pakte de eindwinst in de Superprestige en de DVV Trofee en werd Belgisch, Europees en wereldkampioene. Sinds 23 december 2014 prijkt zij al als eerste op de UCI-ranglijst.

"Dat ik al drie jaar op rij onafgebroken die UCI-ranking aanvoer, vind ik nog het mooiste. Nu ik ook - eindelijk - die wereldtitel op zak heb, maak ik kans op de Kristallen Fiets, denk ik. Als het nu niet lukt, weet ik niet of het ooit nog kan. Het is nu hopen dat de stemgerechtigden mijn prestaties naar waarde schatten", zo schat de renster van Beobank bij Het Laatste Nieuws, de organiserende krant van de Kristallen Fiets, haar kansen in om de trofee in de wacht te slepen.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren