Tagtik

SP Middelkerke: Vantornout neemt afscheid van West-Vlaamse fans

Geen Wout van Aert in Middelkerke voor de laatste manche van de Superprestige en dus is Mathieu van der Poel zeker van de eindzege in dit regelmatigheidscriterium. Voor de Nederlander is dit al zijn derde eindzege in de Superprestige, na winst in het seizoen 2014-15 en 2016-2017. In Middelkerke kan hij zaterdag zijn 29e zege van het veldritseizoen pakken.

Middelkerke wordt een speciale wedstrijd voor Klaas Vantornout: de West-Vlaming rijdt aan de kust zijn laatste wedstrijd in West-Vlaanderen en neemt dus afscheid van zijn West-Vlaamse fans. Op Twitter blikt hij zaterdagochtend alvast terug naar 2013: toen pakte hij de zege in Middelkerke voor Niels Albert en Tom Meeusen.

"Ik kan met een gerust gemoed afzwaaien", zo vertelt de tweevoudige Belgische kampioen (Mol 2013 en Erpe-Mere 2015) bij Het Nieuwsblad. "Ik heb er werkelijk alles uitgehaald, ik kan mezelf niets verwijten."

Wat de 35-jarige Torhoutenaar na zijn actieve carrière als veldrijder gaat doen, weet hij nog niet. "Ik ga alles een paar maanden laten bezinken en zien wat er op mij afkomt. Maar ik zal niet op het eerste het beste aanbod ingaan. Uiteraard zal ik de cyclocross hard missen. Fietsen is twintig jaar mijn leven geweest. En het zal altijd mijn passie blijven", zo verklaarde hij eerder.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende wedstrijd die LIVE te volgen is op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613): de Superprestige in Middelkerke van zaterdag 17 februari vanaf 13.25 uur. De streaming vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren