Tagtik

Stybar: "Het wordt mentaal moeilijk voor Wout"

In 2012 had Zdenek Stybar het plan om na een drukke crosswinter, het WK veldrijden en nog een crossweekend, de Vlaamse voorjaarsklassiekers te rijden. Toen de Tsjech ziek werd in aanloop naar het WK, gooide hij die plannen in de prullenmand. Vanaf komend weekend doet Wout van Aert een poging om een voorjaarsprogramma te plakken achter een druk veldritseizoen.

Voor Zdenek Stybar hangt het succes van Van Aert af van de instelling waarmee hij die koersen aanpakt. "Zit het in zijn kopke dat hij meteen wil meedoen voor winst, dan vrees ik ervoor. Maar gaat hij het rustig aan doen en beschouwt hij dit voorjaar als een extra kans om ervaring op te doen voor volgend jaar, dan geloof ik er wel in", aldus de renner van Quick.Step in Het Nieuwsblad.

In vorige seizoenen startte Van Aert in mei zijn wegprogramma, maar in het voorjaar komt iedereen met meer motivatie aan de start en zal de snelheid dus gewoon hoger liggen. "200 kilometer zal geen probleem zijn, maar in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gaat het over 260 kilometer en meer. En dat twee maanden na een drukke crosswinter? Ik hoop echt voor hem dat het lukt. Maar mentaal en fysiek gaat hij het moeilijk krijgen", zo voorspelt de Tsjech.

Op termijn zal Van Aert moeten kiezen, al denkt Stybar dat een beperkte crosswinter (bijvoorbeeld met een programma tot de Koppenbergcross op 1 november) mogelijk moet blijven.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren