Tagtik

Stybar: "Opnieuw het veld in? Als Mathieu en Wout weg zijn"

Zdenek Stybar was van 2005 tot 2011 veldrijder bij Telenet-Fidea, voor hij de overstap maakte naar Quick.Step en zich concentreerde op het wegwielrennen. In totaal werd hij drie keer wereldkampioen in het veldrijden, de laatste keer in 2014. Op de weg won hij in 2015 de Strade Bianche, zijn mooiste overwinning. Zijn droom, een grote kasseiklassieker winnen, kon hij nog niet waarmaken. Al was hij er twee keer dicht bij in Parijs-Roubaix.

Ooit wil hij wel nog terugkeren naar het veldrijden. "Ik vind het nog altijd heel leuk", zo vertelt de Tsjech bij Sporza. "Misschien wacht ik wel tot Wout en Mathieu weg zijn. Ik wou dit jaar ook enkele crossen doen, maar twee of drie veldritten zoals vorig jaar is niet de moeite waard. Als ik er als sportman echt van wil genieten, dan moet ik meer crossen."

Stybar volgt nog altijd het veldrijden en is onder de indruk van Mathieu van der Poel: "Ik denk dat Van der Poel wereldkampioen wordt. Hij vliegt, dat is echt ongelofelijk. Ik vind hem echt leuk om naar te kijken."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren