Tagtik

Superprestige: Van der Poel op recordjacht in Gieten

Volg hier al het nieuws over het wielrennen

Welke renners en rensters zijn het volgen waard? Ontdek het in ons dossier

Ontdek hier de belangrijkste crossen van deze winter

Tussen 14 oktober en 16 februari wordt de 37e editie van de Superprestige georganiseerd. Dit regelmatigheidscriterium telt acht manches: Gieten (14/10), Boom (20/10), Ruddervoorde (28/10), Gavere (11/11), Zonhoven (16/12), Diegem (30/12), Hoogstraten (10/02) en Middelkerke (16/02).

Van der Poel op recordjacht

Mathieu van der Poel is nog altijd maar 23 jaar en heeft toch al 3 keer de eindzege in de Superprestige gepakt. Met zijn 3 stuks is hij natuurlijk nog een eind verwijderd van Sven Nys die maar liefst 13 keer dit regelmatigheidscriterium won.

Als de kleinzoon van Raymond Poulidor voor de 4e keer de Superprestige wint, komt hij op gelijke hoogte van Hennie Stamsnijder, tot nu toe de beste Nederlander op het palmares met vier eindzeges.

Geen prioriteit voor Van Aert

Wout van Aert zal zich niet mengen in de strijd om de eindzege, want de wereldkampioen komt niet aan de start in Boom (20 oktober), Hoogstraten (10 februari) en Middelkerke (16 februari). Alle andere grote namen geven wel present, zo meldt organisator Kurt Vanneste.

Drie op drie voor Mathieu?

Gieten is de oudste cyclocross van Nederland en de voorbije twee edities kenden telkens hetzelfde podium: Mathieu Van der Poel won telkens voor Wout van Aert en Laurens Sweeck. In totaal won de Nederlandse kampioen in Gieten al drie keer, de wereldkampioen één keer.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Volgende afspraak voor LIVE veldrijden op Proximus TV: de Superprestigewedstrijd van Gieten op zondag 14 oktober.

Ook dit kan u interesseren