Tagtik

Sweeck: "Op elk WK gebeurt iets speciaals"

Niemand houdt er rekening meer dat iemand anders dan Mathieu van der Poel of Wout van Aert kans maakt op de regenboogtrui in het veldrijden bij de elite heren. Laurens Sweeck, de belangrijkste uitdager van Wout van Aert op het Belgisch kampioenschap in Koksijde, is realistisch genoeg om te beseffen dat de derde plek het hoogst haalbare is.

"De wedstrijd zal van bij het begin in alle hevigheid losbarsten. Ik zie niet in dat de strijd ook maar even zal stilvallen", aldus de Booischottenaar in Het Nieuwsblad. Maar ook achter de twee tenoren zal iedereen het volle pond moeten geven. "In een wereldkampioenschap gebeurt er altijd wel iets. Zie maar naar vorig jaar, met al die lekke banden. Het komt er dus op aan om zelf doorlopend het volle pond te blijven geven, ook al zit je in een schijnbaar verloren situatie", zo vertelt de renner van ERA-Circus.

Vorig jaar reed Laurens Sweeck vier keer lek en eindigde hij als zesde. In Valkenburg wil hij beter doen: "Ik mik op een plaats bij de eerste vijf. En als het kan wil ik graag op het podium staan."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren