Tagtik

Sweeck: "Tweede plek is als een overwinning"

Laurens Sweeck maakte het Mathieu van der Poel behoorlijk lastig in de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Essen. "Ik kon tot enkele ronden van het einde aanspraak maken op de overwinning en dat was een zalig gevoel", zo reageert Sweeck op de website van zijn ploeg Era-Circus. "Deze tweede plek, achter een ongenaakbare Van der Poel, voelt als een overwinning. Al van bij de start had ik een uitstekend gevoel en dat heb ik de hele wedstrijd kunnen vasthouden."

Voor Sweeck was het van Niel geleden dat hij nog eens op het podium stond. In de Wereldbekercrossen in Bogense (7e) en Zeven (19e) en in de Flandriencross in Hamme (14e) ging het heel wat minder met de renner van Era-Circus, maar de prestatie in Essen geeft hem veel vertrouwen: "Het is twee maanden geleden dat ik nog eens dit gevoel had op de fiets. Ik hoop dat mijn inspanningen zullen renderen in de kerstperiode", aldus Sweeck bij Sporza.

Laurens Sweeck laat de veldrit in Overijse van zondag aan zich voorbij gaan en keert terug naar Mallorca voor nog een weekje stage.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren