Tagtik

Tien jaar geleden won in Diegem... Peter Sagan!

In de juniorencross van Diegem in 2007 boekte Peter Sagan zijn eerste grote zege in het crossen. Enkele weken later, in het Italiaanse Trentino, zou hij zilver pakken op het WK cyclo-cross.

Wie de uitslag van de cross in Diegem bekijkt, ziet als bekende namen Guillaume Van Keirsbulck (6e), Sean De Bie (9e), Wietse Bosmans (11e), Corné van Kessel (17e) of Lars van der Haar (18e).

"Wij wisten meteen: da's gene gewone", zo herinnert Francis Bosschaerts, voorzitter van de organiserende Wielerclub Sint-Anna-Vooruit, zich bij Het Laatste Nieuws. "Dat het zo'n vaart zou lopen met hem, kon niemand voorspellen. Maar achteraf zijn we wel trots dat hij bij ons won. Dat kunnen er toch niet veel zeggen, denk ik."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De cross van Diegem is zaterdagavond hier live via streaming te volgen bij Proximus Sports (uitsluitend met Franse commentaar). De dames beginnen eraan om 18.10 uur, de heren om 20 uur.

Ook dit kan u interesseren