Tagtik

Van Aert: "Ben stukken beter dan vorig jaar"

Wout van Aert heeft woensdag zijn laatste intensieve training afgewerkt, zo schrijft hij in zijn column voor Het Laatste Nieuws. Een training die hem de bevestiging gaf van wat hij ook al na de Wereldbekermanches in Nommay en Hoogerheide aangaf: "Mijn conditie is op dit moment zeker zo goed als die van het WK van twee jaar geleden in Heusden-Zolder en stukken beter dan die van vorig jaar in Luxemburg", aldus de uittredende wereldkampioen.

Dat Mathieu van der Poel dit jaar zo dominant is, berust niet alleen op het revanchegevoel waar hij sinds het verloren WK van vorig jaar mee rondrijdt, zo vindt zijn grote rivaal: "Daar kan je niet een hele winter op teren. Mathieu is dit seizoen vooral sterker geworden omdat hij een jaartje ouder is en, in tegenstelling tot andere jaren, blessurevrij is gebleven."

Van Aert haast zich om nogmaals eraan te herinneren dat hij gemotiveerd en met zelfvertrouwen naar Nederlands Limburg trekt: "Voor wie er nog aan twijfelde, geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om me daar bij neer te leggen."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren