Tagtik

Van Aert: "Enorm tevreden met wildcard"

De Franse ploegen Cofidis, Delko Marseille, Direct Energie, Team Fortune en Vital Concept, en de Belgische ploegen WB Aqua Protect Veranclassic en Veranda's Willems-Crelan hebben van organisator ASO een wildcard gekregen voor Parijs-Roubaix. Een enorme opluchting voor wereldkampioen veldrijden Wout van Aert.

"Ik ben enorm tevreden. Een van de redenen waarom ik mijn veldritseizoen anders heb aangepakt dit jaar is omdat ik wil proeven van de topklassiekers in het voorjaar", aldus Van Aert bij Sporza. "Parijs-Roubaix past misschien wel het best bij mijn profiel, zeker gezien mijn lichaamsbouw. Over kasseien rijden is iets wat ik graag doe, misschien dat mijn veldrittechniek daar voor iets tussen zit."

Ook ploegleider Nick Nuyens is bijzonder blij dat zijn ploeg mag starten in de helleklassieker: "Met het oog op de ontwikkeling van Van Aert is deze deelname fantastisch nieuws. Hij kan nu van het begin tot het einde van het voorjaar ontdekken tot wat hij allemaal in staat is."

Van Aert zal kunnen rekenen op de ervaring van ploegmaat Stijn Devolder. Het precieze wegprogramma van de veldrijder zal pas bekendgemaakt worden na het WK veldrijden van 4 februari in Valkenburg.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren