Tagtik

Van Aert: "Ik kan dit rapper vergeten"

De zeges in Namen en Sint-Niklaas hadden bewezen dat de 'oude' Wout van Aert opnieuw terug was. Heeft de dominante manier waarop Mathieu van der Poel de Wereldbekermanche in Zolder won, het vertrouwen van de wereldkampioen nu een deuk gegeven? "Ik zit hier toch met een ander gevoel dan twee maanden geleden. Toen moest ik van bij de start lossen, nu was dat helemaal anders. Daarom kan ik dit veel rapper vergeten", aldus een nog altijd strijdlustige Van Aert.

Van Aert had meer spanning verwacht en gaf de indruk in de eerste ronden om opnieuw volop in duel te kunnen gaan met Van der Poel. Hij kon het tempo van de Nederlander niet volgen, maar maakt zich toch nog geen zorgen: "Het zijn toch wat drukkere dagen dan normaal met kerst en de familie en zo. Je wordt ook wat uit je normale ritme gehaald doordat de crossen korter op mekaar volgen. Misschien verklaart dat iets. Ik ga me moeten soigneren de komende dagen", zo luidt bij Het Laatste Nieuws de verklaring van de renner van Crelan-Charles over zijn derde plaats in Zolder.

(DrK/Picture: Photo News)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren