Tagtik

Van Aert: "Niet 100% gelukkig met de ploeg"

Maandag begon uit het niets het bericht te circuleren dat Wout van Aert de overstap zou maken naar Lotto-Soudal. Zowel Nick Nuyens, manager van de huidige ploeg van de wereldkampioen veldrijden, als de renner zelf vertelden aan Het Nieuwsblad dat het bericht niet klopte. Wat wel klopt, is dat de relatie tussen Van Aert en Nuyens flink verzuurd is, zo schrijft de krant.

Vanuit zijn stageoord in Italië, na de tegenvallende prestatie op de Koppenbergcross op 1 november (waarin Van Aert vierde werd), schreef de wereldkampioen een mail naar manager Nuyens. Daarin somde Van Aert alles op wat er volgens hem binnen de ploeg misging: op de cross zouden niet de juiste mensen op de juiste plaatsen staan, maar vooral de fietsen van constructeur Felt zouden 'traag' zijn. Nuyens kan het maar matig appreciëren dat Van Aert via een e-mail reageerde. Na Gavere spraken de betrokkenen elkaar, maar dat kon de spanningen niet wegnemen.

"Laat ik het hierop houden: ik ben inderdaad niet honderd procent gelukkig met de ploeg", zo vertelt Van Aert bij Het Nieuwsblad. "Als Wout niet tevreden is, heeft hij dat nooit met zoveel woorden tegen mij gezegd", zo luidt de reactie van de manager.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren