Tagtik

Van der Poel: "Ik ben de druk gewend"

In de voorbije jaren heeft geen enkele veldrijder zo zijn stempel gedrukt op het veldritseizoen als Mathieu van der Poel dit seizoen. Zondagnamiddag moet hij de kroon op het werk zetten met de wereldtitel: na Tabor in 2015 wil hij nu ook in eigen land in Valkenburg het goud pakken.

Met al 26 zeges op zak gaat hij als torenhoog favoriet van start, maar van druk is er geen sprake: "Vanaf het moment dat ik ben gaan fietsen bij de junioren, word ik altijd als favoriet gezien. Ik ben dit wel gewend," zo meldt hij bij het Nederlandse AD.

De nederlaag van vorig jaar in Bieles, waar hij vier keer lek reed, zinderde lang na. "Ik heb er geen trauma aan overgehouden, maar het was wel een grote ontgoocheling", zo zegt hij over de revanchegevoelens die een tijdlang voor brandstof zorgde. "Het enige wat ik daarna kon doen, was zo veel mogelijk winnen. Dat heb ik gedaan. Maar ik had die 26 koersen dit seizoen ook kunnen winnen in de WK-trui."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren