Tagtik

Van der Poel: "Ik kon Wout niet volgen"

Wout van Aert pakte vrijdag in de Brico-cross van Bredene zijn zevende zege van het seizoen. Deze keer won hij het duel niet door pech van zijn grote rivaal, Mathieu Van der Poel: de Nederlander gaf ruiterlijk toe dat hij een mindere dag had.

"Ik ben niet één keer lek gereden. Wel nam ik redelijk wat paaltjes en andere attributen langs het parcours met me mee. Bijna alle foutjes die ik maakte, waren mijn eigen schuld", aldus de renner van Beobank-Corendon bij Het Laatste Nieuws. "Ik ben niet ziek, neen. Gewoon een mindere dag. Het tempo lag iets te hoog, ik kon Wout niet volgen. Dit was niet mijn beste wedstrijd."

Met de drukke kalender in de eindejaarsperiode zag de Europese kampioen snel in dat hij in Bredene nog weinig te winnen had: "Niet dat ik niet wilde winnen. Maar ik had geen zin om mezelf helemaal kapot te rijden. Dus koos ik al snel voor de tweede plaats," zo klonk het bij Van der Poel die zich dus spaarde voor de wedstrijd van zaterdagavond in Diegem: daar kan hij voor de vierde keer op rij winnen.

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren