Tagtik

Van der Poel: "Ik voel geen WK-stress"

Mathieu van der Poel is de absolute heerser van het veldritseizoen. Voor Wout van Aert is het wellicht hopen op een offday van de Nederlander in Valkenburg om zijn derde wereldtitel op rij te pakken. De Belgische kampioen kan zijn seizoen redden met een wereldtitel, maar verklaarde eerder al dat het ook voor Van der Poel 'van moeten' is.

De Nederlander voelt niet meer stress dan anders, zo vertelde hij na zijn zege in Otegem bij Het Laatste Nieuws. "Ik zal in eigen land niet meer stress voelen dan anders. De druk die er zal zijn, leg ik mezelf op. Omdat het na zo'n seizoen effectief jammer zou zijn mocht ik die wereldtitel mislopen", aldus de renner van Corendon-Circus. "In die zin is het 'van moeten', ja. Maar een verstikkend gevoel bezorgt het me (nog) niet. Ik denk dat er andere jongens zijn, die hun seizoen méér moeten 'redden' dan ik."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren