Tagtik

Van der Poel: 'Ik zoek in alles het plezier'

Mathieu van der Poel kan in alle rust toeleven naar de laatste Wereldbekermanche van zondag in Hoogerheide, in de Grote Prijs die de naam van zijn vader Adrie draagt: eindwinst in de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup is immers al binnen.

Het zal de Nederlander nog relaxter aan de start van de wedstrijd brengen. Een wedstrijd waarin hij vooral met plezier zal rondrijden, want dat is nu eenmaal het gevoel dat hij zoekt. Niet alleen in het veldrijden, maar in alles wat hij doet.

"Plezier staat voorop in het vak dat wij doen. Als sportman is het belangrijk om het plezier niet te verliezen", zo vertelt hij in een filmpje dat  Shimano vorige week op het internet plaatste. "In alles wat je doet, moet plezier vooropstaan. Bij mij is dat door niet echt strakke schema's te volgen. Zo kan ik altijd mijn eigen ding doen. Als het niet echt moet, rij ik gewoon het liefst een beetje in het zand."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren