Tagtik

Van der Poel onderbreekt even zijn crossseizoen

Volg hier alles over het wielrennen

Mathieu van der Poel is vorig weekend aan zijn crosswinter begonnen met twee overwinningen, in Meulebeke en in Ronse. Het komende weekend heeft hij zinnen gezet op de eerste manche van de Superprestige, in het Nederlandse Gieten.

Daarna gaat zijn crossfiets even aan de kant, want komende dinsdag komt hij aan de start van de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen. Een wedstrijd die hij in het verleden ook al wou rijden, maar waar hij met zijn ploeg nooit in terechtkon. "Sinds dit jaar is de Sluitingsprijs een nationale koers. Daardoor kan ik nu als individueel renner starten," zo vertelt de Nederlandse kampioen in het veldrijden, het mountainbiken én op de weg bij Het Nieuwsblad.

Van der Poel last de wegwedstrijd (met een finishlijn op amper drie kilometer van waar hij woont) in tijdens een drukke periode, met vorig weekend twee crossen (Meulebeke en Ronse), dit weekend twee crossen (Lokeren en Gieten), dinsdag dan de Sluitingsprijs en het weekend daarop opnieuw twee crossen (Boom en Bern). Geen probleem, zo vindt het supertalent: "Mijn deelname aan de Sluitingsprijs zal mij niet extra vermoeien. Oké, in een wedstrijd ga je wat dieper dan op training, maar dan doe ik het de dagen nadien gewoon wat rustiger aan."

De organisatoren van de Sluitingsprijs wilden ook graag Wout van Aert aan de start, maar die legde de uitnodiging naast zich neer. Na Lokeren en Gieten van het komende weekend rijdt hij op donderdag in Ardooie (waar Van der Poel niet aan de start komt) en het weekend daarop alleen in Bern.

(DrK/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Volgende afspraak voor LIVE veldrijden op Proximus TV: de Superprestigewedstrijd van Gieten op zondag 14 oktober.

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Koppenbergcross op 1 november. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren